Prvi krug javnih nadmetanja u Čoki i Sremskim Karlovcima, drugi krug u Srbobranu, Senti i Kanjiži
objavljeno 5. januara 2022.

Poslednjih dana decembra 2021. godine raspisani su oglasi za javna nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini u opštinama Čoka, Sremski Karlovci, Srbobran, Senta i Kanjiža.


U Čoki je u toku prvi krug nadmetanja za davanje u zakup državnog poljoprivrednog zemljišta. Ukupna površina koja je u ponudi iznosi 1.986 hektara. U katastarskoj opštini Čoka zemljište je oglašeno na godinu dana, jer je u toku postupak komasacije, dok je za jedinice javnih nadmetanja u ostalim katastarskim opštinama period zakupa 15 godina.

 

U opštini Sremski Karlovci u prvom krugu nadmetanja u ponudi za zakup je nešto preko 23 hektara raspoređenih u 29 javnih nadmetanja. Period zakupa je 15 godina, a rok za prijavu je 12.01.2022. godine.

 

Opštine Srbobran, Senta i Kanjiža raspisale su drugi krug javnih nadmetanja za davanje u zakup državnog zemljišta. U Srbobranu je, nakon završenog prvog kruga, ostalo nešto više od 91 hektara u ponudi za zakup u drugom krugu. U Senti se ukupno nudi 93 hektara. Opština Kanjiža u ponudi za zakup ima 1.624 hektara poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini. Period zakupa u svim opštinama je 15 godina, a rok za prijavu je 12.01.2022. godine u Senti i Kanjiži, odnosno 13.01.2022. u opštini Srbobran.

 

Uslove za učešće na javnim nadmetanjima zainteresovana pravna i fizička lica mogu pronaći u oglasima, koji su objavljeni na sajtu Uprave za poljoprivredno zemljište. Prijave na nadmetanja se podnose elektronskim putem, kroz aplikaciju Digitalno javno nadmetanje.