Drugi krug nadmetanja za zakup poljoprivrednog zemljišta u opštini Pećinci
objavljeno 30. aprila 2022.

Dana 29.04.2022. godine raspisan je oglas za drugi krug javnih nadmetanja za davanje u zakup poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini za područje opštine Pećinci.


Površina zemljišta koja je ostala na raspolaganju za davanje u zakup, nakon održanog prvog kruga nadmetanja u ovoj opštini, iznosi nešto više od 917 hektara. Za sve jedinice javnog nadmetanja period zakupa u drugom krugu je isti i iznosi 15 godina. Sva fizička i pravna lica, zainteresovana za zakup državnog poljoprivrednog zemljišta u opštini Pećinci, moći će da izvrše obilazak zemljišta koje se daje u zakup dana 11.05.2022. u 9 časova. Takođe, uvid u grafički i prostorni prikaz svih parcela, čiji zakup je predmet nadmetanja, može se ostvariti na Geoportalu Uprave, odnosno javno dostupnoj aplikaciji Pregled poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini.

 

Prijava za nadmetanja se vrši putem aplikacije Digitalno javno nadmetanje, a rok za prijavu ističe 18. maja 2022. godine u 14 časova. Rang lista najpovoljnijih ponuđača biće objavljena 25.05.2022.

 

S obzirom da je u pitanju drugi krug nadmetanja, jedini uslov za učešće na nadmetanju za sve zainteresovane poljoprivredne proizvođače je registrovano poljoprivredno gazdinstvo u aktivnom statusu najmanje tri godine.