Од данас подаци о пољопривредном земљишту у државној својини доступни кроз нову веб апликацију
објављено 15. јула 2019.

Веб апликација за преглед пољопривредног земљишта у државној својини од 15. јула јавно је доступна.


Управа за пољопривредно земљиште развила је нову ГИС апликацију која омогућава преглед пољопривредног земљишта. Апликација је заснована на подацима добијеним из годишњих програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта, које од ове године све јединце локалних самоуправа израђују кроз информациони систем Управе, користећи апликацију за израду годишњег програма.

 

Подаци о пољопривредном земљишту приказани су по различитим слојевима (layerima): парцеле у јавним надметањима, парцеле на вишегодишњим уговорима, парцеле на уговорима који истичу текуће године, нереализована јавна надметања, парцеле изузете из програма и парцеле у сусвојини.

 

Приказани подаци се односе на годишњи програм за 2018/2019. годину, осим за општине и градове: Чачак, Чајетина, Ћићевац, Црна Трава, Дољевац, Јагодина, Коцељева, Краљево, Крушевац, Лебане, Медвеђа, Пријепоље, Рековац, Ужице, Варварин, Владичин Хан, Житорађа, Вршац, Власотинце и Пирот. За ове општине и градове приказан је програм за 2019/2020. годину.

 

Из техничких разлога није било могуће приказати податке за Чоку, Ковачицу, као и за градске општине  Петроварадин, Врањска Бања, Ниш-Медијана, Ниш-Пантелеј, Ниш-Нишка Бања и Ниш-Палилула.

 

Апликацији можете приступити овде.

 

Све примедбе и сугестије можете нам послати путем e-mail адресе: upzinfo@minpolj.gov.rs