Od danas podaci o poljoprivrednom zemljištu u državnoj svojini dostupni kroz novu veb aplikaciju
objavljeno 15. jula 2019.

Veb aplikacija za pregled poljoprivrednog zemljišta u državnoj svojini od 15. jula javno je dostupna.


Uprava za poljoprivredno zemljište razvila je novu GIS aplikaciju koja omogućava pregled poljoprivrednog zemljišta. Aplikacija je zasnovana na podacima dobijenim iz godišnjih programa zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta, koje od ove godine sve jedince lokalnih samouprava izrađuju kroz informacioni sistem Uprave, koristeći aplikaciju za izradu godišnjeg programa.

 

Podaci o poljoprivrednom zemljištu prikazani su po različitim slojevima (layerima): parcele u javnim nadmetanjima, parcele na višegodišnjim ugovorima, parcele na ugovorima koji ističu tekuće godine, nerealizovana javna nadmetanja, parcele izuzete iz programa i parcele u susvojini.

 

Prikazani podaci se odnose na godišnji program za 2018/2019. godinu, osim za opštine i gradove: Čačak, Čajetina, Ćićevac, Crna Trava, Doljevac, Jagodina, Koceljeva, Kraljevo, Kruševac, Lebane, Medveđa, Prijepolje, Rekovac, Užice, Varvarin, Vladičin Han, Žitorađa, Vršac, Vlasotince i Pirot. Za ove opštine i gradove prikazan je program za 2019/2020. godinu.

 

Iz tehničkih razloga nije bilo moguće prikazati podatke za Čoku, Kovačicu, kao i za gradske opštine  Petrovaradin, Vranjska Banja, Niš-Medijana, Niš-Pantelej, Niš-Niška Banja i Niš-Palilula.

 

Aplikaciji možete pristupiti ovde.

 

Sve primedbe i sugestije možete nam poslati putem e-mail adrese: upzinfo@minpolj.gov.rs